Indet FRÖ FINNS

AAA Sweet Solano

Vacker medelstor tomat på 80-100 g från Kalifornien. Lysande gula frukter med gyllene ränder och orange kött. Smaken är söt och med bara lite syra och med en antydan av citrus.
Jag odlade den i tunnelväxthuset och den blev inte mer än 1,2m hög. Fick bindas då den bar bra med frukt.
En bra allround tomat.

Indet FRÖ FINNS

Afternoon Delight

En riktigt god bicolourbiff från Wildboar Farms.
Den är röd/gul med lila antocyaninaxlar. Plantan blir hög och producerar gott om frukt på ca. 200-300 g. Söta, saftiga med jättegod tomatsmak. Frukterna kan hänga ett tag på plantan innan de plockas.
Min planta har vuxit ute i en pallkrage i söderläge. Den blev ca. 1.80 M hög och mediumvid. Den tog tid på sig att mogna men gav massor av frukt. Rekommenderas varmt!

Dwarf FRÖ FINNS

Aftershock Dwarf

Ytterligare en dwarf från Blane Horton, USA. En stabil tomatplanta som lämpar sig i kruka och som ger mycket tomater. Frukten är rund, väger 80-120 gr. Ljust orange med lila stänk och med grönt kött.
Fruktköttet har en frisk söt smak med lite syra och härlig tomatsmak. Min växte ute i kruka i söderläge och blev en positiv överraskning.
Testa den!

Indet FRÖ FINNS

Alice's Dream

Älskade Alice's Dream! Tomaten man inte vill vara utan. För andra året odlar vi henne. Jag har skickat fröer av den här Indigotomaten från norr till söder, öster till väster, till Norge, Danmark, Iran och USA. Har du inte smakat den har du missat något!

Smaken är... ljuvlig! Det är som att bita i en söt, saftig och smakrik frukt. Lite citrusarom och ingen syra alls. Innehåller nyttiga antocyaniner.

Förra året odlade jag den i tunnelväxthuset och i poolväxthuset i pallkrage. I år odlade jag henne ute i pallkrage. Även här med bra resultat. Anledningen till att jag odlar den ute är att Indigotomaterna gärna vill ha direktsol på sig. Alice's Dream trivs dessutom i svalare klimat. Plantan är hög och normalstor/stor. Rekommenderas å det varmaste.

Indet FRÖ FINNS

Altaiskiy Oranzhevyi

Det här är en gammal kultursort från Ryssland. En tomat som levererar bra även i svalare klimat. Den är härligt orange och smaken är söt, saftig med mycket tomatsmak. Jag odlar min planta ute i pallkrage. Den är ca. 1.30 M hög. Tar normalt stor plats på bredden.
Produktiv!

Indet SLUTSÅLD

Ananas

Ananas är en tomatsort som producerar stora, lite lätt platta nötkötttomater med vackert gult och orange strimmigt skinn. Köttet är saftigt och sött med en lätt syrlig eftersmak. Kan väga upp till 500gr och har mycket få frön. Perfekt att skära och lägga på smörgås eller att ha i en sommarsallad! Odlas bäst utomhus, men bildar mogna frukter tidigare om de odlas i växthuset. Höjd: ca 2m.

Dwarf FRÖ FINNS

Andy Forty Dwarf

Ytterligare en tomat från dwarfprojektet som imponerar. Smakrik, söt, saftig med syrlig tomatsmak. Användbar till det mesta.
Min planta växte ute i en stor kruka. Blev ca. 1 M hög och levererade bra.

Dwarf FRÖ FINNS

Antho Striped Dwarf

En vacker Indigotomat som ger små till medelstora goda och saftiga frukter. Smaken är söt med nästan ingen syra alla. Den är dessutom full av nyttiga antocyaniner som har goda hälsoeffekter.
Min planta har vuxit ute i en 20-literskruka och har trivits i det soliga läget. Den blev drygt 1 M hög och har levererat bra med frukt.

Dwarf FRÖ FINNS

Arctic Rose Dwarf

Arctic Rose blir max 1 M och en av de lägsta av dwarferna. Den producerar bra med medelstora frukter med god tomatsmak. Den är tidig och leverar även i svalare klimat. Min planta har växt i en 20-literskruka i ett lite mer utsatt läge men har ändå producerat bra.

Indet FRÖ FINNS

Artisan Blush Tiger

Artisan Blush Tiger är en spännande körsbärstomat med utmärkt smak. De 5 cm långa frukterna väger ca 18-20 gr. De är mångsidiga och kan användas till mycket, perfekt för färgglada sallader. Fungerar bra att odla både ute och i växthus. Den har en mycket söt, saftig och nästan tropiska smak. De små avlånga tomaterna är klara att plocka när en rosa rodnad visas över den gyllene skinnet. Denna sort kan plockas tidigt och klarar att ligga lite innan den smakas.
Jag hade denna höga sort i mitt tunnelväxthus och den levererade mycket bra.
Testa den!

Indet FRÖ FINNS

Artisan Purple BumbleBee

Artisan Purple Bumble Bee är en hög cherrytomat som lätt blir en favorit med sin skönhet och fantastiska smak. Frukten är djupt rödbrun, nästan lila färgad med gröna ränder. Bör ätas innan den blir för mjuk.
Min stod i växthus där den levererade massor av söta och välsmakande små tomater. Godistomat!

Indet FRÖ FINNS

Atomic Fusion

Smakexplosion!
Atomic Fusion är en uppgradering från Wildboar Farms av Brad's Atomic Grape. Frukternas form varierar från runda till droppformade. Smaken är en kombination av både den gröna och den röda tomaten. Söt med lite syra med en fantastisk tomatsmak. Dessutom så vacker och spektakulär i sina färger.
Min planta växer i poolväxthuset i en pallkrage och är hög, min är säkert 2,5m men tar liten plats på bredden.
Testa den!

Indet FRÖ FINNS

Aunt Ruby's German Green

Producerar fylliga stora tomater med äppelgrönt skinn och kött. Det saftiga, kryddigt söta köttet är verkligen gott men det måste tillåtas att mogna helt. Då är det den perfekta tomatskivan att ha i en varm macka, sallader eller för stekta gröna tomater. Den växer sig hög och måste bundas upp. Jag hade min "Tant" utomhus i pallkrage i direkt skyddat söderläge och det trivdes hon i. En riktigt god grön tomat. Mångas favorit och även så här!

Indet FRÖ FINNS

Aunt Ruby's Yellow Cherry

En körsbärstomat som är syrlig, saftig, mild med mycket tomatsmak.
God till sallader och att äta som den är. Den är dessutom väldigt vacker! Min planta stod ute i en stor kruka uppkopplad på irrigiata bevattningsystem. Den var lite trög i starten men tog igen det på slutet.

Indet FRÖ FINNS

Azoychka

Biff, citrongul, hög.
Den här rekommenderas!
Saftig, söt, frisk med en liten syra. Ljuvligt ljusgul till färgen. Den växte i mitt tunnelväxthus i en pallkrage och hade gott om frukt på plantan.

Indet FRÖ FINNS

Baby Blue Cherry

Naturgodis!
En riktig liten karamell! Så glad man blir när öga och gom är överens. Baby Blue Cherry är söt, saftig, smakrik med minimal syra. Ska ätas omedelbart innan någon annan gör det!
Observera blomman som blir efter att stjälkbladen tagits bort.

Dwarf FRÖ FINNS

Babylons Glow Dwarf

Växte ute i kruka mot en solig vägg. Den första blev stor ca 200gr.
Saftig, söt, mild smak med touch av melon!
Orange/grön, växthus, låg, 2 stammar.

Indet FRÖ FINNS

Barry's Crazy Cherry

Tomaten som "går bananas"!
En Crazy sort från Wildboar Farms. Barry's Crazy Cherry odlar jag istället för Ildi i år. Den är också en multiflora (frukter i kluster) lika hög och levererande. Smaken är mild, saftig och söt. Som att äta en druva. Frukten är så gott som transparent. Min planta står i pallkrage ute. Den levererar i massor. Första gången jag smakade den var jag inte så imponerad men den vinner på att hänga ett tag. En utomordentlig godistomat som lätt blir barnens favorit!

Indet FRÖ FINNS

Beauty King

En stoooor tomat från Wild Boar Farms.
Ger stora frukter på upp till 600 gr. Orangegul frukt med rödrosa ränder. Vackert rosamarmorerat fruktkött med röda inslag. Saftigt och köttig med härlig tomatsmaksmak som lämpar sig till mycket.
Min växte i poolväxthuset och jag fick inte så många men stora frukter även en bit in på hösten.

Indet FRÖ FINNS

Black and Brown Boar

Den här gillade jag!
Black and Brown Boar från Wildboar Farms blev en stor planta med massor av frukt. Den växte i mitt poolväxthus. Smaken är en härlig mix av sötma och syra. Mycket tomatsmak! Även tunnskalig och saftig.
Åh färgen...
Medium, multifärg, hög.

Indet FRÖ FINNS

Black Beauty

Värdens svartaste tomat! En tomat som många vill odla någon gång. Den är full med nyttiga antocyaniner. Smaken är förvånansvärt god för att vara från en svart tomat. Mycket godare än Indigo Rose.
Saftig, söt, fast med mild tomatsmak. Min planta växer i poolväxthuset i en pallkrage. Den är hög och tar lite plats på bredden. Den har tagit lång tid på sig att bli mogen.
En spektakulär sort!

Indet FRÖ FINNS

Blackberry

När den första mogna tomaten av Blackberry delades blev ögonen stora! Så otroligt vacker! Saftig, god med stor tomatsmak. Plantan är STOR, hög och behöver mycket plats. Den var sen med frukt men otroligt levererande. Min planta växer i poolväxthuset.

Indet FRÖ FINNS

Black Cherry

Black Cherry är ingen ovanlig tomatsort men så mångas favorit. Läcker färg på en körsbärstomat och så stor tomatsmak. Den är högväxande. Min planta växer ute i en pallkrage. Den är säkert 3 M hög men inte så vid. Den är full av tomater!

Indet FRÖ FINNS

Black Krim

Black Krim kommer ursprungligen från Ryssland. Tomaten är av nötköttstyp som har en mörkviolett färg när de får gott om sol. De är obestämda och behöver bindas upp så de inte bryts av vikten från frukten. Rikproducerande och ger tomater med fantastiskt, milt syrliga och söt, smak från det saftiga och fasta köttet. En av de mest smakrika som jag har odlat. Min växte ute i söderläge och levererade länge fina tomater. En winner!

Indet FRÖ FINNS

Black Master

Black Master är en mindre vanlig högväxande tomatsort, med mediumstora, rödbruna bifftomater. Fruken är saftig och fast med mycket bra balans, en liten rökig touch.
Min planta har vuxit ute i en pallkrage. Den blev hög, stor, och gav massor av goda frukter.

Indet FRÖ FINNS

Blue Chocolate

Blue Chocolate är ännu en tomat från Brad Gates på Wildboar Farms. Den gick från pingpongstora blåsvarta frukter till att skifta i chokladbrunt. Smaken är mycket söt med knappt någon syra alls och saftig med en mild tomatsmak. Denna Indigotomat kan hänga länge utan att bli övermogen. Riktigt god som man gärna äter direkt! Dessutom är den vacker!
Blue Chocolate växer ute hos mig i en pallkrage. En hög tomatplanta som inte är så vid.

Indet FRÖ FINNS

Blue Bayou

En riktigt god Indigotomat! Framtagen av Tom Wagner. En hög planta som ger frukter som är lite större än cherrytomater som är söta, saftiga och utan syra. Rik på antocyaniner! En stoppa-i-munnen-tomat.
Min planta har vuxit ute i en pallkrage. Den blev ca. 1.60 hög och inte så vid. Den har levererat bra med goda tomater.
Rekommenderas!

Dwarf FRÖ FINNS

Boronia Dwarf

Den blir endast ca. 80-100 cm hög. Påminner både i utseende och smak om Cherokee Purple. Men jag tyckte att den var lite sötare. Denna lilaröda mellanstora bifftomat är mer söt än syrlig och har en god tomatsmak.
Min planta har vuxit i en 20-literskruka ute. Jag har inte tjyvat den och den har levererat bra med frukt.

Indet SLUTSÅLD

Bosque Blue Bumblebee

Om jag ska vara helt ärlig så odlade jag den här för den såg så gullig ut.
Och det är den!
Den är dessutom rikbärande, söt, saftig med lite inslag av citrus. Den har massor av de nyttiga antocyaniner i sig! En Indigotomat i min smak. Den hamnar inte i sallader utan rakt i munnen! Min planta växer ute i en stor kruka i skyddat söderläge. Lite buskiga och ca. 1.20 M hög. Som de andra Indigotomaterna mognar den först nu. Men så värd att vänta på.
En riktig godistomat!

Indet FRÖ FINNS

Brandy Sweet Plum

Brandy Sweet Plum!
Jag älskar att stoppa en tomat i mannens mun och vänta på hans reaktion! Han tuggar, sväljer och säger
- Hur ska du med ord kunna beskriva den här, man blir ju blöt i ögonen av lycka!
Brandy Sweet Plum har Tomatklubbens administratör Mikael Plate talat så varmt om. Han talade så varm om den så jag kunde inte vänta när han tog fröledigt, utan jag skickade efter den från USA.
Så rätt du hade Mikael!
Detta måste vara det mest optimala man kan önska sig, och jaa, man blir faktiskt blöt i ögonen.
Det är en korsning mellan Brandywine och Sweet 100. Den har jaderosa frukter, något större än körsbärstomater. Högväxande sort med vanliga blad.
Hos mig växer den ute i skyddat läge i en stor kruka som är uppkopplad på bevattningsslingan. Den är frisk, frodig och produktiv! Den har en perfekt balans mellan sötma och syra med massor av tomatsmak. En superkeeper!
"Som ett Amaronevin utan alkohol".

Indet FRÖ FINNS

Brandywine Red

De stora bifformade frukterna smakar fantastiskt och har en läckrer nyans av rödrosa. Växer sig hög och är potatisbladig. Frukten mognar sent men är värda att vänta på. Brandywine utvecklar en otrolig fin, söt smak som imponerar både på mackan och i salladen. Jag hade den i tunnelväxthuset och kommer att testa den utomhus i pallkrage.