Indet FRÖ FINNS

Brandywine Cherry

Brandywine cherry!
En vanlig röd tomat?
Verkligen inte!
Det här är Brandywine Cherry. En golfbollstor rödrosa smakbomb! Den har den stora biffens goda smaker komprimerad i sin lilla kropp. Söt, lite syra med en stor tomatsmak. Jag odlar den i pallkrage, utomhus. Den är hög och produktiv men tar inte så stor plats.

Dwarf FRÖ FINNS

Caitydid Dwarf

Caitydid Dwarf har medelstora/ stora släta och gula frukter med röda inslag. En mycket god smak! Söt med mycket tomatsmak.
Min planta har vuxit i pallkrage i tunnelväxthuset och gett oss många frukter. Jag har inte tjyvat den och den blev ca 1 M hög.

Indet FRÖ FINNS

Ceylon

Vilken härlig liten minibiff och med en så stor smak. Endast 6x6 cm och härligt veckad. Att den sedan smakar mycket tomat med inslag av citrus gör den till en härlig bekantskap. Växer i mitt tunnelväxthus i pallkrage och är ca 1,70m hög. Den kommer jag att odla igen!

Indet FRÖ FINNS

Cherokee Rose

Wild Boar Farms har tagit fram denna variant av Cherokee Purple som i mitt tycke är godare än ursprunget. Köttfärgade och veckade med en mycket god smak med även inslag av melon. Frukten är stor, saftig och köttig ca 100-200gr. Ger mycket frukt på senare delen av säsongen.
Min växte, uppbunden, i tunnelväxthuset och var en mycket positiv bekantskap. Användes flitigt som pålägg på smörgås där smaken gifte sig bra med hembakat bröd och en god ost.
MUMS!

Busk FRÖ FINNS

Ciliegia Regina

Ciliegia Regina är en cherrytomat som är särskilt lämplig för torkning. Det är en vintertomat, som de också kallas. Smaken är mycket aromatisk och söt.
Hög busktomat med härligt röda frukter, 10-50 g. Jag hade min ute i stor kruka, direkt i solen med gott resultat.

Indet FRÖ FINNS

Clementine Blue

OMG vilken tomat!
Den är kolsvart först innan den får sin färg.
Fruktig, saftig, söt och med ett stänk av citrus. Inte mycket syra. Den växer ute i en pallkrage hos mig och har levererat i massor. Att den sedan är full av antocyaniner är ju ett plus!

Indet FRÖ FINNS

Copia

Det här var en ny och härlig bekantskap!
Bicolourbiffen Copia kommer jag att odla igen! Den är en sådan som man blir extra glad av! Dessutom är den smakrik, söt och saftig.
Jag odlar den ute i pallkrage, uppkopplad på irrigatia bevattningsystem. Den är ca. 1.60 M och är härligt frisk och frodig. Den breder ut sig lite på bredden.

Dwarf FRÖ FINNS

Copperhead Dwarf

Tänk att få namnge en god tomat!
Det har heleneshage.helenesgarden gjort! Den här korsningen dök upp i hennes trädgård och Blane Horton tyckte att Helenes namn var bra! Copperhead Dwarf är förutom väldigt vacker mycket god! Söt, saftig och kryddig. Eller som @heleneshage.helenesgarden Själv säger"en gourmettomat". Jag hade en planta ute och en i poolväxthuset. Båda levererade bra.
Den är ca. 1 meter hög. Jag har inte tjyvat den.
Den godaste dwarfen hos mig.
Rekommenderas varmt!

Indet FRÖ FINNS

Copper River

Copper River är en högväxande, bicolourfägad bifftomat. Den är sjukdomsrestent och spricker inte så lätt. Frukterna är tunnskaliga med saftigt och fruktigt kött.
Min planta har vuxit i en pallkrage i tunnelväxthuset. Den blev ca. 1.60 hög, inte så vid utan snarare späd i sitt växtsätt. Otroligt vacker tomat på både ut och insidan.
Rekommenderas.

Indet FRÖ FINNS

Cosmos

Ännu en skönhet från Brad Gates Wildboar Farms. Är nästan självlysande nere i växthuset där den hänger. Smakar fruktigt sött, med god tomatsmak och är fast i fruktköttet. Min planta står i pallkrage i poolväxthuset. Plantan är hög, säkert två meter och behöver plats att växa men levererar mycket bra. Odlingsvärd!!

Dwarf FRÖ FINNS

Damascus Steel Dwarf

En riktigt god Dwarf!
En mörk Indigotomat med söt rik smak och lagom syra. Den har hög mängd av nyttiga antocyaniner och har mediumstora vackra frukter.
Jag odlar min i en självbevattnande kruka ute. Den har ett mer graciöst växtsätt och är högre än de andra kompakta dwarferna.
Rekommenderas!
Full med antocyaniner!

Indet SLUTSÅLD

Dark Galaxy

Vilken god och spektakulär indigotomat från Wild Boar Farms. Den är så vacker och god! Läckra mediumstora frukter med saftiga och balanserade smaker. Men det tar ett tag innan man äter den, för först måste man se sig mätt på den.
Min planta har vuxit i tunnelväxthuset i en pallkrage. Den blev endast ca 1.20 M hög. Massor av frukt blev det.
God!

Indet FRÖ FINNS

Dark Orange Muscat

Dark Orange Muscat är en körsbärstomat med en härlig speciell färg. Karamellfärgad med lite gröna axlar. Smaken bakom det lite hårda skalet är åt det sötsura hållet, med mycket tomatsmak. Jag tror den är perfekt att torka och använda i matlagning. Jag ska prova att göra marmelad på den här smakrika tomaten.
Min planta står ute i en pallkrage i direkt söderläge. Uppkopplad på irrigiata bevattningsystem. Jag har knappt tjyvat den så den är stor, frodig och frisk.

Indet SLUTSÅLD

Dark Tiger

Denna tomat är en av de stiligaste av de blå tomaterna. Obestämd, vanliga blad, medelstora växter som producerar medelstora frukter som är formade som en stor golfboll, fyllda med härlig sötma och tydlig tomatsmak. Färgen är guldig med röda ränder under de mörka indigo axlarna. Du plockar dem precis när toppen börjar förlora glansen och bli midnattsvart och undersidan är mörkröd. En smakupplevelse du aldrig glömmer.
Bra antocyaninhalt.

Indet FRÖ FINNS

Dark Violet (Kozula 128)


Kozula 128 även kallad Dark Violet. Saftiga frukter på 100 till 200 gram med utsökt, rik och aromatisk smak. Lång och stabil produktion från mitten av säsongen till första frost. Plantan hade jag ute i kruka placerad i soligt läge. Blev inte så hög, ca 1 meter men fick bindas pga mycket frukt.

Dwarf FRÖ FINNS

Deans Brad Gate Dwarf

Den här tomatsorter är ny och är en hyllning till den fantastiske tomatutvecklaren Brad Gates på Wildboar Farms. Den är en variegerad (grön och vitbrokiga blad) sort som är vacker, tidig och produktiv. Smaken är söt, fruktig och som lätt åker in i munnen på direkten.
Min växer i poolväxthuset i en pallkrage. Den är ca. 1.60 M hög. Jag har inte tjyvat den.
Den är ev. inte helt stabil ännu. Den finns både i en potatisbladig variant och med vanliga blad. Den här har potatisblad.

Dwarf FRÖ FINNS

Deans Wicked Plum Dwarf

Deans Wicked Plum är en ny dwarfsort som kanske inte är helt stabil ännu. Den har ett kompakt växtsätt och har nästan vinröda plommontomater med ränder. Mycket tomatsmak med mindre sötma.
Min planta har växt i en stor kruka och levererat bra med frukt. Den blev endast 1 M hög. Jag tycker att det här är en pastatomat som passar ypperligt för tex. tomatsås.

Indet FRÖ FINNS

Dragon's Eye

Dragon's Eye är en högväxande och vacker tomat. Den producerar många saftiga och söta, medelstora tomater. Den klarar uttorkning och extrem värme bra. Den har dessutom en hög resistens mot sjukdomar.
Min planta har vuxit ute i en stor kruka. En "allrountomat" som även gick bra att torka.

Indet FRÖ FINNS

Everetts Rusty Oxheart

Pulsen höjdes när tomaten var delad!
Wow, så vacker!
Hur smakar då en sådan skönhet?
Himelskt!
Mycket söt, fruktig och saftig. Ingen märkbar syra, men med en god tydlig tomatsmak. Den är nu en av mina favoriter!
Medium, hjärtformad, bicolor, sen, växthus, Tom Wagner.

Indet FRÖ FINNS

Esmaralda Golocina

Jag har aldrig ätit en sååå god grön tomat!
Den här golfbollstora gul/grönrandiga sort överraskade mig med sin komplexa smak. Söt, lite syra nästan exotisk i sin smak. Hos mig växer Esmeralda ute i pallkrage i söderläge. Hon tog tid på sig att mogna men värd att vänta på. Normal producerande. Hög (över 2 M). Jag har låtit 2 tjyvar gå upp.
En återkommande tomat hos mig!

Indet FRÖ FINNS

Evil Olive

Evil Olive är en körsbärsstor, något oval tomat. Den är grön och orange med rödaktigt kött inuti.
Frukterna är fasta, saftiga med en väl balanserad söt smak. Den är lämplig till torkning, pga. det lite hårdare skalet. En jättevacker och god cherrytomat.
Jag har odlat min ute i pallkrage med gott resultat, i dubbel bemärkelse.

Indet FRÖ FINNS

Fred Limbaugh

Fred Limbaugh är en av de godaste tomaterna jag smakat. Framtagen av den legendariske Fred Limbaugh. Dessa stora och rosa biffstekarna kan väga över 1 kilo och har en något rökig, söt och välbalanserad smak. En unik tomat. Min stod i pallkrage i rakt söderläge uppbunden i nät. Rekommenderas!

Dwarf FRÖ FINNS

Fred's Tie Dye Dwarf

Fred's Tie Dye Dwarf är en vacker tomat med intensiv och god smak. Den beskriv som "en tomatodlare dröm" då den även har god resistens mot sjukdomar.
Jag har odlat två plantor, både i en 20 Literskruka och i pallkrage. Båda ute. Den som vuxit i pallkrage blev något högre och gav mer frukt. Den var inte den sötaste tomaten men mycket smakrik och användbar till det mesta.

Indet FRÖ FINNS

Fuzzy Wuzzy

Kompakt och blir bara drygt cirka 40 cm hög, utmärkt för kruka. Frukterna är röda och gyllenrandiga med runda eller plommonformade tomater med en vikt på ca 20-30 gr. Hela plantan är luden. Fast och köttig men inte mjölig.
Mycket fin mild smak. Bra för sallad och skall vara en fantastisk konserveringstomat. Lite ovanlig sort. Jag satte den med min hundredandthousend i stor 80 liters kruka där de fick sol från sen förmiddag till kväll.

Indet FRÖ FINNS

Galinas

En gulorange körsbärstomat från Sibirien som ger frukt hela sommaren och fram till hösten. En "gammal" tomat med en fantastisk tomatsmak och vackra färger. Växten är frisk, produktiv och fungerar lika bra i kalla som i varma områden.
Jag odlade min Galinas ute i pallkrage där den lyste upp med sin klara färg och gav mig måååånga tomater.

Indet FRÖ FINNS

Great White XP20

Waoo!
Den hamnar helt klart bland favoriterna!
Great White XP20 är en korsning mellan Great White och OSU P20. Den ska kunna väga upp mot 500 g.
Den är så vacker, gul med lila axlar. Mycket fruktig, söt, fast och saftig. Ingen märkbar syra. Hos mig växer den i en pallkrage ute. Den är ca. 1.60 M hög. Den tar inte stor plats.
Normalproduktiv.

Indet FRÖ FINNS

Green Envy

Den här har säkert många av er odlat men det hade inte jag.
En grön liten avlång tomat som nästan är genomskinlig. Den skiftar i smaragdgröna färger.
Konsistensen är som att bita i en druva, hårt skal med saftigt, sött syrligt innehåll. Plantan blir hög, produktiv så den behöver stöttas.
Jag odlar den i tunnelväxthuset och ute i skyddat läge. Den trivs lika bra ute.
Jag kan förstå att den blivit en favorit bland kockarna!

Indet SLUTSÅLD

Green Zebra

Green Zebra är vackra med sina djupa limgröna ränder. Köttet är ljusgrönt och har en väldigt rik smak, både söt och med kryddighet. Ger bra med frukt och är högväxt. Måste bindas upp. Jag hade min ute i stor kruka mot södervägg. Blir lätt en favorit! Rekommenderas!

Indet FRÖ FINNS

Grungy In The Sky Bicolor

En favorit för många på grund av sin skönhet, smak och sjukdomsresistens. En vacker frukt där man har lyckats med att kombinera smak och form med hög produktion. Frukten har en bra salladstorlek och med unikt bicolormönster. Köttet är bara rött direkt under skinnet, resten är gult och smaken är...
Ljuvlig!
Jag hade min i tunnelväxthuset där den trivdes bra men behövde bindas upp pga mycket frukt.
Rekommenderas!

Indet FRÖ FINNS

Garden Peach

Denna tomat var utsökt! Mycket produktivt i varmt poolväxthus. Den levererade nästan lika mycket som en körsbärstomat. Mognade tidigare än de flesta av mina tomater detta år. Smaken är söt och välbalanserad med mycket lite syra. Jag plockade dem när de fortfarande hade lite grönt på axlarna då de smakade som bäst, tycker jag. Blev snabbt övermogna. Jag hade mina i poolväxthuset och hade inga problem med sjukdom eller annat. Kommer att åter odla dessa ett annat år!

Indet FRÖ FINNS

Gary's Ibsen Gold

Potatisbladig som producerar mycket saftiga, medelstora, orangelysande tomater med inslag av tropiska fruktsmaker. God syrabalans för att garantera riktig tomatglädje. Denna sötsyrliga tomat mognar lite saktare men när den är mogen så är den värd väntan. Jag hade min planta ute och den behövde bindas upp. Waoo!

Indet FRÖ FINNS

Grappoli

Detta är en piennolotomat, som de italienska bönderna hängde upp i klasar för de skulle hålla sig färska långt in på vintern. Den smakfulla frukten är läcker och bra att ätas färsk eller torkad. Växte ute hos mig tillsammans med de andra piennolotomaterna och gav mycket frukt.

Indet FRÖ FINNS

Hillbilly Potato Leaf

Gissa om jag har gått och sneglat på den här biffen ett tag!
Hillbilly Potato Leaf är gammal arvstomat från West Virginia i USA. Otroligt vacker i rött, orange och gult. Söt, mycket saftig, fast, smakrik med obefintlig syra. En härlig tomatsmak. Den kan väga över kilot!
Hos mig växer den i en pallkrage i tunnelväxthuset. Det var det första fröet som grodde i slutet av februari. Plantan är ca. 1.60 meter hög och är inte så vidlyftig. Den leverar bra och har runt 15 biffar på gång. Men är oerhört snål med frön pga sin kompakta fruktkropp.

Busk SLUTSÅLD

100/1000

En buske Hundred And Thousend har tusentals söta, saftiga, bitstora tomater som verkligen levererar. Fantastiskt buskig växt med flera stjälkar som, om den får växa fritt, blir en jätte. De kan beskäras men gärna låtas växa fritt för maximal utdelning. Bra för stora krukor eller pallkrage utomhus. De lever verkligen upp till sitt namn och producerar massor med utsökta små tomater hela sommaren! Här är den barnbarnens och förbipasserandes favorit. Rekommenderas verkligen!!